OPIS PROJEKTU
Projektowany budynek usługowy w zakresie gastronomii – karczma regionalna – zlokalizowany jest na stromym zboczu w sąsiedztwie stoku narciarskiego. Budynek zaprojektowano w tradycyjnej formie architektonicznej typowej dla regionu Podhala, z wykorzystaniem regionalnego detalu. Bryła przekryta dachem dwuspadowym, ze strzechami i przysztychami. Naroża budynku zamykają kamienne przypory a pod okapami zastosowano belkowanie z surowego drewna ciosanego. Słupy drewniane to surowe pnie drzew. Ściany parteru odcina rząd okien od masywnej kubatury dachu co daje wrażenie nadwieszenia dachu nad parterem.
SZCZEGÓŁY PROJEKTU
obiekt: | Biudynek usługowy w zakresie gastronomii - karczma regionalna |
---|---|
lokalizacja: | Białka Tatrzańska |
koordynator, architekt prowadzący: | Katarzyna Gał-Zagórska |
architektura: | Łukasz Cyrwus-Zając |
konstrukcja: | Łukasz Gacek |
powierzchnia użytkowa: | 540m2 |
kubatuta: | 3600m3 |