Budynek usługowy w zakresie gastronomii – karczma regionalna

OPIS PROJEKTU

Projektowany budynek usługowy w zakresie gastronomii – karczma regionalna –  zlokalizowany jest na stromym zboczu w sąsiedztwie stoku narciarskiego. Budynek zaprojektowano w tradycyjnej formie architektonicznej typowej dla regionu Podhala, z wykorzystaniem regionalnego detalu. Bryła przekryta dachem dwuspadowym, ze strzechami i przysztychami. Naroża budynku zamykają kamienne przypory a pod okapami zastosowano belkowanie z surowego drewna ciosanego. Słupy drewniane to surowe pnie drzew. Ściany parteru odcina rząd okien od masywnej kubatury dachu co daje wrażenie nadwieszenia dachu nad parterem.

SZCZEGÓŁY PROJEKTU

obiekt: Biudynek usługowy w zakresie gastronomii - karczma regionalna
lokalizacja: Białka Tatrzańska
koordynator, architekt prowadzący: Katarzyna Gał-Zagórska
architektura: Łukasz Cyrwus-Zając
konstrukcja: Łukasz Gacek
powierzchnia użytkowa: 540m2
kubatuta: 3600m3